Aromatyczna a zarazem delikatna ryba z cytryną. Z chińską mieszanką warzyw jest bardzo smaczna.
Składniki:
Na dwie porcje:
500 g mintaja
200 g mieszanki warzywnej chińskiej
Przyprawa do ryb
Sok z cytryny
Pieprz cytrynowy
Sól
Liść lubczyku
1 jajko
Bułka tarta
Olej do smażenia
250 g ryżu
Brokuł do dekoracji
Cytrynowy mintaj z chińszczyzną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę przyprawiamy przyprawą do ryb, sokiem z cytryny, solą, lubczykiem oraz pieprzem cytrynowym. W jednej miseczce rozrabiamy jajko, w drugiej bułkę tartą. Mintaja obtaczamy w jajku, następnie w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni. Po usmażeniu ryb na tej samej patelni podsmażamy chińską mieszankę warzywną. Ryż i brokuł gotujemy w delikatnie osolonej wodzie do miękkości.
Komentarze