Czosnkowo-paprykowe ćwiartki z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Soczyste mięsko i chrupiąca skórka- czyli tak jak lubię najbardziej. Ćwiartki za sprawą sporej ilości czosnku i mielonej papryki nie tylko są przepyszne, ale także pięknie pachną.

  • 2 godz.

Składniki:

  • -4 ćwiartki z kurczaka
    -4 ząbki czosnku

    Marynata:
    -2 łyżki czosnku granulowanego
    -2 łyżki papryki słodkiej mielonej
    -1/2 łyżki pieprzu ziołowego
    -1/4 łyżki papryki ostrej mielonej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Czosnkowo-paprykowe ćwiartki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ćwiartki myjemy, oczyszczamy i osuszamy na papierowym ręczniku. Składniki marynaty mieszamy ze sobą, wrzucamy mięso i dokładnie nacieramy. Na każdej ćwiartce układamy przekrojony na pół ząbek czosnku. Miskę owijamy folią spożywczą i wkładamy na minimum godzinę do lodówki.
  • 2. Pieczemy godzinę w 200 stopniach. Podajemy z ziemniakami i surówką. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować