Czosnkowo-ziołowe frytki z piekarnika

4.99 (148 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Frytki przygotowane w piekarniku są o wiele zdrowsze i mniej kaloryczne, od tych smażonych na głębokim tłuszczu. W dodatku moim zdaniem smaczniejsze, szczególnie, gdy dodamy do nich czosnek i aromatyczne zioła.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • -2 kg ziemniaków
    -3 ząbki czosnku
    -po jednej łyżce majeranku, bazylii i oregano
    -1 łyżeczka soli
    -5-6 łyżek oleju słonecznikowego
Wystaw ocenę:

4.99 (148 ocen)

Czosnkowo-ziołowe frytki z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Ziemniaki obieramy, myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku. Kroimy w paseczki jak frytki.
  • 2 2. Wrzucamy do miski, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, olej, sól i zioła. Dokładnie mieszamy.
  • 3 3. Wykładamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową i pieczemy godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować