Czosnkowe mielone z łopatki z cebulką i z buraczkami na obiad - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.obrane ząbki czosnku rozetrzeć z ciut solą w moździerzu na miazgę, mielone z łopatki kupić gotowe lub samemu zmielić na drobnych oczkach maszynki, wyrobić wszystkie składniki bez oleju bardzo dokładnie na kleistą masę
2.na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety i odkładać na talerz
3.cebulę obrać, przekroić na pół i kroić cienkie plasterki, na tłuszczu po mielonych zeszklić na złoto posypując ciut cukrem
4.do zeszklonej cebuli włożyć mielone i pod przykryciem na mniejszym ogniu dusić z 5 minut
5.ugotowane buraczki utrzeć na grubszych oczkach tarki, wymieszać z dodatkami i jest pyszna surówka do mielonych z cebulką i potłuczonych ziemniaków
Komentarze