CZOSNKOWY "MAJONEZ" JOGURTOWY.

4.48 (180 ocen)

  • 20 min

Preferuję zdrowe odżywianie. Postanowiłam więc zrobić lżejszą wersję majonezu, opartą o olej rzepakowy i jogurt naturalny. Czosnkowy smak dodaje mu charakteru.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 łyżki oleju rzepakowego
    150g jogurtu naturalnego
    200g naturalnego serka twarogowego **
    łyżka czubata musztardy sarepskiej
    3 - 4 przetarte przez praskę ząbki czosnku
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.48 (180 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Czosnkowy "majonez" jogurtowy. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej wraz z jogurtem i serkiem miksuję 5-7 minut na pełnych obrotach.
    Następnie dodaję musztardę oraz czosnek.
  • 2. Ponownie miksuję około
    2 minuty. Na końcu ewentualnie doprawiam do smaku solą i pieprzem.
  • 3. "Majonez" ten można przechowywać do 2 tygodni w lodówce, w słoiczku.

Porady

Składniki na słoik 250 ml.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować