Czarny makaron z krewetkami, chili i kolendrą

0 (0 ocen)

  • 20 min

Cześć :) ! Dziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem na proste i szybkie w wykonaniu danie, które uwielbiam. Mam nadzieję, że są tu jakieś fanki i fani krewetek :) ! Jeśli macie ochotę na pyszny obiad i macie tylko pół godziny na przyrządzenie go, koniecznie wypróbujcie ten przepis !

  • 20 min

Składniki:


  • Składniki (2 porcje):
    200 g czarnego makaronu spaghetti lub tagliatelle
    10 - 12 krewetek - surowych, obranych (ogonki można zostawić do dekoracji)
    2 ząbki czosnku - drobno posiekane
    1/4 szklanki oliwy z oliwek
    1 papryczka chili - drobno posiekana (bez nasion)
    garść liści świeżej kolendry
    tarty parmezan lub grana padano
    sól, świeżo mielony pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Pasty

Czarny makaron z krewetkami, chili i kolendrą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki rozmroź, opłucz pod wodą i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym.
    Makaron ugotuj al dente.
    W rondelku rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek. Dodaj krewetki, następnie czosnek i papryczkę chili. Dopraw solą i pieprzem. Smaż około 3 - 4 minut. Gdy krewetki będą gotowe, do rondelka dodaj makaron, oliwę z oliwek oraz kolendrę. Całość wymieszaj i smaż przez około 2 - 3 minuty. Dopraw solą i pieprzem, wyłóż na talerze, posyp parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Kolendra Krewetki Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować