Czarny makaron z krewetkami i czosnkiem

4.5 (187 ocen)

  • 25 min

Czarny makaron smakuje najlepiej w połączeniu z owocami morza.

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki na dwie porcje:
    - 125g czarnego makaronu
    - 200g całych krewetek
    - duży ząbek czosnku
    - 2 łyżki masła
    - 2 łyżki oliwy z oliwek
    - natka pietruszki
    - suszone chili w płatkach lub sproszkowane
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Czarny makaron z krewetkami i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki myjemy i pozbywamy głów i pancerzy. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
  • 2. Na patelni roztapiamy masło i wrzucamy drobno posiekany czosnek i chili. Smażymy go przez około minutę. Należy uważać, żeby nie zbrązowiał. Wlewamy oliwę i wrzucamy krewetki. Smażymy je na małym ogniu przez około 2 minuty. Dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki. Odcedzony makaron przekładamy na patelnię i całość dokładnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować