Czekoladowa chatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Roztopić nad parą 2 ciemne czekolady z margaryną. Troszkę schłodzić, przełożyć do woreczka cukierniczego z końcówką prostą.
2.Z dwóch ciemnych czekolad ściąć szczyty. Jedną czekoladę ułożyć jako podłogę. Nałożyć wokół niej pasek z miękkiej czekolady.Przyłożyć ścianę frontu, bok, tył i drugi bok domku.Czymś podeprzeć.Skleić wszystkie ściany, miękką czekoladą.Odczekać aż stwardnieje fuga.
3.Nałożyć wokół dachu pasek z miękkiej czekolady.Przyłożyć dwie białe czekolady, jako dach.Z ostatniej białej czekolady, wyciąć dwa okna i drzwi i resztę roztopić nad parą. Chwilkę ostudzić i skleić górę dachu, oraz oblać jako śnieg.Resztą ciemnej czekolady przykleić okna i drzwi.
Komentarze