CZEKOLADOWA CHATKA

4.5 (158 ocen)

  • 60 min

Zamiast chatki z piernika zrobiłam z czekolady.

  • 60 min

Składniki:

  • -5 ciemnych czekolad
    -2 białe czekolady
    na fugi
    -2 ciemne czekolady
    -50 g. margaryny
    -1 biała czekolada
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekoladowa chatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roztopić nad parą 2 ciemne czekolady z margaryną. Troszkę schłodzić, przełożyć do woreczka cukierniczego z końcówką prostą.
  • 2. Z dwóch ciemnych czekolad ściąć szczyty. Jedną czekoladę ułożyć jako podłogę. Nałożyć wokół niej pasek z miękkiej czekolady.Przyłożyć ścianę frontu, bok, tył i drugi bok domku.Czymś podeprzeć.Skleić wszystkie ściany, miękką czekoladą.Odczekać aż stwardnieje fuga.
  • 3. Nałożyć wokół dachu pasek z miękkiej czekolady.Przyłożyć dwie białe czekolady, jako dach.Z ostatniej białej czekolady, wyciąć dwa okna i drzwi i resztę roztopić nad parą. Chwilkę ostudzić i skleić górę dachu, oraz oblać jako śnieg.Resztą ciemnej czekolady przykleić okna i drzwi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować