Czekoladowa pokusa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić z solą na sztywną pianę,cały czas ubijając dodać cukier puder,żółtka wodę,mleko,oraz wymieszaną mąkę z kakao,wlać olej i odstawić na 30 min.Rozgrzać patelnię do naleśników i bez tłuszczu smażyć je kolejno,przestudzić.
2.Brzoskwinie pokroić w kostkę,czekoladę rozpuścić w 2 łyżkach śmietany.
Wiórki kokosowe zrumienić na suchej patelni.
3.Z śmietany odlać 2 łyżki i rozpuścić w niej białą czekoladę.Pozostałą śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan fix na sztywno,ciągle ubijając dodać ser,przestudzoną czekoladę.
4.Na koniec dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie wymieszane z zrumienionymi na suchej patelni wiórkami kokosowymi i delikatnie wymieszać.
5.Rozkładać kolejno naleśniki,nałożyć porcję farszu i zwijać jak gołąbki.
6.Czekoladę mleczną rozpuścić w śmietanie 18%.
7.Zwinięte naleśniki ułożyć na ozdobionym talerzu,polać roztopioną czekoladą,ozdobić listkami melisy.
Porady
Jak ktoś lubi bardziej ostre może polać dodatkowo likierem kukułka.
Komentarze