Czekoladowe toffi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na sztywną pianę,ciągle ubijając dodać
cukier i żółtka.Suche składniki przesiać przez
sito,wymieszać i delikatnie połączyć z masą
jajeczną.Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do
pieczenia i wstawić na 25 min.do piekarnika nagrzanego do
190C.Po przestudzeniu biszkopt przekroić na dwie części.
2.Żelatynę rozpuścić w 500 ml. gorącej
wody,przestudzić.Śnieżki ubić w 400ml. śmietany 30% dodając
stopniowo masę krówkową.Połączyć z zimną żelatyną.Wylać
na biszkopt nasączony Amaretto i posmarowany dżemem
brzoskwiniowym.Przykryć drugą częścią biszkoptu.
Przygotować drugą warstwę.
3.Żelatynę rozpuścić w 300 ml. gorącej
wody,przestudzić.Śmietanę 36% ubić z 2 śmietan fix
dodając stopniowo krem orzechowo czekoladowy.Wsypać 100 gr.
płatków migdałowych i zimną żelatynę.
4.Całość wylać na
biszkopt,posypać resztą migdałów i wstawić na 2 godz. do
lodówki.
Komentarze