Czekoladowe babeczki a'la bounty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Budyń przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, ale z mniejszej ilości mleka (400 ml). Odstawiamy, żeby przestygł.
2.W osobnych miskach mieszamy składniki suche i mokre. Następnie wsypujemy suche do mokrych i szybko, niedokładnie mieszamy.
3.Do wyłożonej papilotkami blaszki do muffinek nakładamy po pół łyżki masy, następnie nakładamy na środek każdej łyżeczkę budyniu i przykrywamy kolejną warstwą ciasta.
4.Wstawiamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Po ok. 3 - 5 minutach, kiedy babeczki ładnie wyrosną zmniejszamy temperaturę do 170 stopni.
5.Kiedy przestygną polewamy je polewą. Aby ją przygotować mieszamy w garnuszku na bardzo małym ogniu wszystkie składniki, aż powstanie jednolita masa.
6.Posypujemy wiórkami kokosowymi i odstawiamy do lodówki, żeby polewa zastygła.
Porady
Babeczki będą jeszcze lepsze, jeżeli przygotujemy podwójną porcję polewy. Smakują świetnie zarówno z nadzieniem z budyniu, jak i bez niego.
Komentarze