Czekoladowe batoniki z bakaliami

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

To ulubione batoniki mojej młodszej kuzynki. Sama też je uwiebiam ze względu na bakalie.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 300 g ulubionej czekolady,
    100 g masła,
    230 g grubo posiekanych bakalii,
    2 łyżki miodu wielokwiatowego lub akacjowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekoladowe batoniki z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Siekanie bakalii. 1. Większe bakalie posiekaj.
  • 2. Do rondelka z grubym dnem włóż połamaną czekoladę, masło i miód, podgrzewaj na miewielkim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Gdy całość się rozpuści i połączy w jednolitą masę dodaj bakalie i mieszaj. Masę wylej do niedużej kwadratowej lub prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw na 2-3 godziny do lodówki, żeby czekolada zastygła. Zastygniętą masę pokrój na batoniki. Przechowuj w chłodnym miejscu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować