Czekoladowe brownie po mojemu

0 (0 ocen)

  • 35 min

Najlepsze czekoladowe ciasto jakie jadłam. Uwielbia je mój mąż, dlatego często je robię.

  • 35 min

Składniki:

  • 5 jajek
    1/3 szklanki cukru
    3/4 tabliczki ciemnej czekolady (najlepiej 75%)
    3/4 tabliczki mlecznej czekolady
    1/4 kostki margaryny
    łyżka mąki

Czekoladowe brownie po mojemu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obie czekolady i margarynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, Gdy składniki się połączą, odstawiamy na chwilkę aż przestygną.
  • 2. Jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę, dodajemy mąkę i przy ciągłym ubijaniu stopniowo dolewamy roztopioną mieszankę czekolad i margaryny. Mieszamy do momentu połączenia się składników na jednolitą masę.
  • 3. Masę przelewamy do silikonowej formy (wcześniej opruszamy ją lekko mąką). Pieczemy ok 18-20 w temp. w temp. 200 stopni.

Porady

Dla osób lubiących nie za słodkie ciasta, proponuję użyć tylko ciemnych czekolad, choć to ciasto z różnymi czekoladami i tak jest bardzo słodkie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy