Czekoladowe ciasto na oleju z sezonowymi owocami

4.5 (167 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Czy tak jak mi zdarza Ci się otrzymywać sporo owoców? Ja dostałam sporo porzeczek a jagody i maliny nazbierałam w lecie. Idealnym sposobem na wykorzystanie ich jest ekspresowe ciasto czekoladowe!

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:
    - jaja: 4 sztuki
    - olej: 0.5 szklanki
    - mąka: 1 szklanka
    - cukier: 1 szklanka
    - proszek co pieczenia: 1 łyżeczka
    - kakao: 2 łyżki
    OWOCE:
    - jagody, porzeczki, maliny: 700 gramów
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Czekoladowe ciasto na oleju z sezonowymi owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubij na sztywno. Ciągle miksując stopniowo dodawaj cukier. Następnie stopniowo dodawaj po 1 żółtku i olej. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i kakao.
    Wylej ciasto do średniej tortownicy (wysmarowanej olejek i wysypanej bułką tartą). Posyp grubo owocami. Piecz około 40 min w 180 stopni (do suchego patyczka).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować