2.Śmietankę ubić na sztywno z łyżeczką cukru. Żółtka wbić do miski, wsypać cukier. Miskę umieścić na garnku z gotującą się wodą, tak aby nie dotykała powierzchni wody. Ubić mikserem żółtka na puch. Dodać połamaną czekoladę i mieszać aż się rozpuści. Zdjąć z nad pary. Żelatynę rozpuścić z odrobinie wody, wsypać kawę, wymieszać. Do żółtek dodać ubitą kremówkę i żelatynę. Wymieszać.
3.Biszkopt nasączyć częścią ponczu. Rozsmarować powidła, posypać słonecznikiem. Wyłożyć mus. Odstawić do stężeniaBiszkopty moczyć w pozostałym ponczu, układać na musie. Czekoladę rozpuścić z mlekiem, polać ciasto. Na każdym biszkopcie ułożyć pastylkę a na niej kropelkę czekoladową. Schłodzić.
Komentarze