Czekoladowe Muffinki z bakaliami

0 (0 ocen)

  • Dla 9 osób
  • Średni

Ulubione babeczki Malwinki, bardzo czekoladowe i bardzo przepyszne

  • Dla 9 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mąka: 2 szklanki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - cukier puder: 1.5 szklanki
    - gorzka czekolada: 2 sztuki
    - jajka: 2 sztuki
    - mleko: 1.5 szklanki
    - olej: 100 mililitrów
    - kandyzowana skórka pomarańczowa: 20 gramów
    - rodzynki: 1 opakowanie
    - orzechy włoskie: 5 sztuk
    - płatki migdałów: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Czekoladowe muffinki z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odlewamy 1/3 na polewę. Przesiewamy mąkę i wsypujemy do drugiej miski. Dodajemy cukier puder, proszek do pieczenia - mieszamy. Do przestudzonej czekolady dodajemy mleko, olej i jajka - mieszamy, a następnie dosypujemy sypkie produkty i ucieramy drewnianym tłuczkiem.
  • Czekoladowe muffinki 2. Na środek każdej foremki wkładamy rodzynki i zalewamy masą do 2/3 wysokości foremki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy ok.20 minut.
  • Czekoladowe muffinki 3. Upieczone i przestudzone babeczki polewamy rozpuszczoną czekoladą i dekorujemy płatkami migdałów, rodzynkami, orzechami włoskimi, pomarańczową skórką kandyzowaną.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować