Czekoladowe muffinki z kokosem i prażonymi migdałami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Przepyszne czekoladowe muffinki oblane kremową białą czekoladą i obsypane chrupiącym kokosem i migdałami - w sam raz do popołudniowej kawki .

  • 40 min

Składniki:


  • SKŁADNIKI
    ( 12 szt )
    * mąka pszenna - 1,5 szkl
    * jajko - 3 szt
    * proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
    * kokos - 3 łyżki
    * cukier - 0,5 szkl
    * olej - 0,5 szkl
    * mleko - 0,5 szkl
    * czekolada mleczna - 150 g
    DODATKOWO :
    * płatki migdałów + kokos
    * polewa z białej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Czekoladowe muffinki z kokosem i prażonymi migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia.

    Dodajemy cukier , kokos i wbijamy jajka.

    Wszystko razem dokładnie miksujemy wlewając powoli olej i po odrobinie mleka.

    Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej , dodajemy do masy i dokładnie mieszamy – ciasto powinno miec konsystencję śmietany / budyniu.

    Wkładamy do foremek na muffinki ( ja używamy silikonowych ) do 3/4 wysokości.

    Pieczemy ok. 20 25 / 180C.

    Po lekkim ostudzeniu obficie polewamy białą czekoladą i posypujemy podprażonymi płatkami migdałów i kokosem.

    Zajadamy!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kokos Migdały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować