CZEKOLADOWE NALEŚNIKI BANOFFEE Z TWAROŻKIEM I SOSEM ORZECHOWE TOFFI

0 (0 ocen)

Inna wersja banoffee. Naleśniki czekoladowe z farszem twarożkowo bananowo orzechowym, polane pysznym sosem toffi. Takie naleśniki można podawać na śniadanie lub jako słodki obiad. Polecam.

Składniki:

  • Naleśniki:
    mleko 3,2% 600 ml.
    mąka 200 gram
    jaja 4 szt.
    sól 1 szczypta
    kakao 1 czubata łyżka
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka
    olej z pestek winogron 1 łyżka
    Farsz:
    twaróg 250 gram
    śmietana kremówka 300 gram
    masło orzechowe 1 łyżka L
    cukier waniliowy 1 opakowanie
    banan 3 szt.
    Sos:
    kajmak 1 łyżka
    masło orzechowe 1 łyżka
    mleko 3,2% 3-4 łyżki
    kakao 1/2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Naleśniki

Czekoladowe naleśniki banoffee z twarożkiem i sosem orzechowe toffi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto dokładnie zmiksować. Odstawić na 30 min. Usmażyć naleśniki.
    2. Farsz: W malakserze umieścic śmietanę. Ubić na sztywno. Dodać twaróg, cukier i masło. Zmiksować.
    3. Banany obrać i zmiksować blenderem. Dodać do farszu. Zmiksować na gładką masę.
    4. Sos: W rondelku umieścic wszystkie składniki. Mieszać do rozpuszczenia.
    5. Na każdego naleśnika nałożyć po 2 łyżki farszu. Zwinąć. Polac sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować