Czekoladowe pączki z subtelną nutką pomarańczy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne, mięciusieńkie, czekoladowe mini - pączki pachnące pomarańczą na bazie serka mascarpone polecają się na małe słodkie co nie co nie tylko w karnawale :D

  • 30 min

Składniki:

  • 500 gram serka mascarpone
    5 jajek
    Około 3 szklanek mąki pszennej
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżki kakao
    Skorka otarta z 1 pomarańczy
    Olej do głębokiego smażenia
    Cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pączki

Czekoladowe pączki z subtelną nutką pomarańczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W miseczce łączymy ze sobą przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Serek mascarpone przekładamy do miski , wbijamy jajka i wszystko dokładnie miksujemy.

    Do masy serowej dodajemy sypkie składniki i otartą skórkę z pomarańczy – wszystko miksujemy razem aż do połączenia się wszystkich składników. Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany – jeśli jest zbyt rzadkie dodajemy więcej mąki.

    W rondlu lub głębokiej patelni rozgrzewamy olej. W szklanki nalewamy gorącej wody. Łyżkę zanurzamy w szklance, następnie nabieramy porcję ciasta i pomagając sobie drugą łyżką nakładamy porcję na rozgrzany tłuszcz. Z

    mniejszamy płomień i smażymy pączki po 4-6 minut z każdej strony. Usmażone pączki wykładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym aby usunąć nadmiar tłuszczu.

    Do woreczka foliowego wsypujemy cukier puder. Wkładamy porcjami odsączone pączki i wstrząsamy. Pączki wykładamy na talerzy, serwujemy, smacznego :D
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Tłusty czwartek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować