Czekoladowe papilotki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tabliczkę czekolady połamać i rozpuścić na parze. Papierowe papilotki włożyć do metalowych foremek do pieczenia małych babeczek. Małym pędzelkiem smarować środki papilotek rozpuszczoną czekoladą. Warstwa musi być dosyć grupa. Gotowe papilotki wstawić do zamrażalnika na 15 minut.
2.Gdy czekolada stwardnieje delikatnie zdjąć papier, ułożyć czekoladowe miseczki na talerzu i wstawić do lodówki.
3.1/2 kostki czekolady rozpuścić z masłem i cukrem. Wlać po trochu śmietankę i mieszać ok. 3 min., aż powstanie jednolita masa. Chłodzić ok. 2 godzin w lodówce a na końcu ubić mikserem. Gotowy krem włożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać do foremek.
Komentarze