Czekoladowiec

4.4 (176 ocen)

To Ciasto Kocham. blaszka 24/36

Składniki:

  • Ciasto
    6 jaj
    1 margaryna
    1 szkl. cukru
    0.5 szkl mąki
    1/3 szkl kakao
    2 łyżki maki ziemniaczanej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa
    5 jaj
    1 margaryna
    5 łyżek cukru
    2 cukry wanilinowe
    1 łyżka mąki
    1 szkl mleka

    polewa czekoladowa

Wystaw ocenę:

4.4 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekoladowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto
    Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka,mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao, na koniec ubitą pianę z białek.Podzielić na 4 równe części i upiec. Piec 10-15 minut w 150 stopni z termoobiegiem.


  • 2. Masa
    Jajka rozbić trzepaczką do tego dodać cukry wanilinowe.Mąkę rozmieszać z mlekiem( odlać ze szklanki) resztę mleka zagotować z cukrem i do tego wlać szybko masę jajeczną i mieszać aż zgęstnie.To ma być taka konsystencja gęstej jajecznicy.Ucieramy jak wystygnie z margaryną.Przekładamy placki czekoladowe na wierzch polewamy polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować