Czekoladowo-bananowa tarta z drażami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto zagnieść. Owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce minimum godzinę. Formę na tartę posmarować olejem. Ciasto rozwałkować i wyłożyć tartę. Nadmiar ciasta odkroić. Ciasto przykryć papierem do pieczenia i wysypać suszoną fasolą aby spód zbytnio nie wyrósł. Wstawić do pieca nagrzanego do temp. 170 stopni na ok 20 min. Po 10 min papier z fasolą ściągnąć aby ciasto się dopiekło. Tartę po wyjęciu z pieca ostudzić a następnie delikatnie przełożyć na paterę.
2.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Posmarować tartę. Na czekoladzie układamy plasterki banana.
Budyń gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gorący wylewamy na banany.
Na ciepłym budyniu układamy draże i dekorujemy listkami mięty.
Tartę wkładamy na godzinę do lodówki aby stężała.
Komentarze