Czekoladowy tort naleśnikowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

est to moje pierwsze podejście do tego typu tortu. Sądząc po efektach to udana próba. Łatwość i szybkość wykonania sprawi, iż nie spędzimy dużo czasu przy kuchni. Rodzina i przyjaciele będą zachwyceni.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • ciasto
    500 ml mleka 3,2%
    340 g mąki pszennej
    30 g cukru( 2,5 łyżki)
    2 jaja
    1 op. cukru waniliowego
    100 ml oleju
    20 ml wody gazowanej
    1 łyżeczka smalcu
    nadzienie
    400 g sera twarogowego półtłustego
    200 g kremu typu nutella
    100 g czekolady gorzkiej
    50 g cukru
    30 ml śmietany 12%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Czekoladowy tort naleśnikowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, 1 szklankę mleka, jaja, cukier, cukier waniliowy mieszamy. Najpierw łyżką, następnie miksujemy. Dolewamy kolejną szklankę mleka. Miksujemy, dolewamy olej i wodę gazowaną. Mieszamy wszystkie składniki ręcznie. Patelnię na naleśniki mocno nagrzewamy. Rozpuszczamy 1 łyżeczkę smalcu. Smażymy naleśniki. Ser na nadzienie rozdrabniamy widelcem, dodajemy cukier, śmietanę. Gotowe naleśniki przekładam serem, na zmianę z kremem typu nutella. Takich warstw musimy być 8. Gdy tort gotowy polewamy go roztopiona gorzką czekoladą. Nadaje się od razu do kosztowania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować