CZEKOLADOWY JEŻ

4.51 (162 ocen)

  • 50 min

Robię go na specjalne okazje, a Święta właśnie takie są

  • 50 min

Składniki:

  • 250g margaryny,
    2 jaja,
    ¾ szkl cukru pudru,
    2 łyżki kakao,
    4 paczki herbatników,
    Aromat migdałowy,
    ½ łyżeczki wódki,
    Ryż preparowany do dekoracji.
Wystaw ocenę:

4.51 (162 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekoladowy jeż - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzyj z cukrem pudrem. Stopniowo wbijaj jaja. Dodaj kakao, alkohol, aromat oraz pokruszone herbatniki. Wymieszaj. Masę wyłóż i uformować jeża. Powkładać kolce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować