Czekoladowy salcesonik z żelkami i ciasteczkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 50 min

Lepszy niż czekolady i batoniki dostępne w sklepach. Szybki i łatwy w przygotowaniu, ale bardzopyszny. To, co do niego dodamy zależy od nas, mogą to być orzechy, suszone owoce, czy pokruszone wafelki. Dzieciaki do uwielbiają.

  • 1 godz. 50 min

Składniki:

  • - 100 g gorzkiej czekolady,
    - 100 g mlecznej czekolady,
    - 5 dag żelków,
    - 5 herbatników,
    - 2 łyżki lentilek.

Czekoladowy salcesonik z żelkami i ciasteczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekolady połam, rozpuść razem w kąpieli wodnej. Żelki pokrój na
    kawałki, ciasteczka lekko pokrusz.
    Do stopionych czekolad dodaj pokrojone żelki, ciasteczka i lentilki,
    dokładnie wymieszaj.
    Masę przełóż na podwójnie złożoną folię spożywczą, uformuj
    baton, zwiń. Włóż do lodówki na 1-1,5 godziny by masa zastygła.
    Przed podaniem pokrój na mniejsze batoniki.

Porady

Do masy można także dodać orzechy lub suszoną żurawinę czy morele.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy