Czekoladki na patyku

0 (0 ocen)

Czekoladki są fajnym dodatków na stole z urodzinowym słodkościami. Można też zapakować je w celofan i wręczyć jako prezent. Dodatki zastosujemy według gustu, rodzaj czekolady również.

Składniki:

  • 200 gram czekolady
    kolorowe posypki cukrowe
    kilka małych krakersów (ok.3)
    patyczki do lizaki lub szaszłyków
    silikonowe foremki do lodu lub czekoladek

Czekoladki na patyku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do foremek wsypujemy posypki, do czekolady wkruszamy krakersy. Wlewamy czekoladę do foremek i lekko uderzamy o stół aby odpowietrzyć czekoladki. Jak czekolada wystygnie wstawiamy do lodówki na kilka godzin aby dobrze zastygła. Po wyciągnięciu z foremek wbijamy patyczki.

Porady

Czekoladki wyjmuję lateksowych rękawiczkach, kolejno nabijamy na patyczki. Można jako foremek użyć opakowania po bombonierce

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy