Czekoladki z miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę połamać na małe kawałki, przełożyć do miseczki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Utemperować.Rozprowadzić ją pędzelkiem na formie silikonowej do kostek na lód o wybranym kształcie i włożyć do lodówki na 10 minut - czynność tę powtórzyć 2 razy.Odłożyć do miseczki ok. 60g czekolady. W osobnym naczyniu ubić mocno schłodzoną śmietankę i dodać do niej odłożoną czekolad, mleko w tubce, likier i świeżą miętę. Tak przygotowaną masę nałożyć do foremki z czekoladą. Całość zalać resztą czekolady, wygładzić i odstawić na ok. 1 godzinę do lodówki.
Porady
Czekoladki wspaniale sprawdzają się na domowych przyjęciach oraz jako własnoręcznie przygotowana bombonierka.
Komentarze