Czekowiśnia

4.5 (172 ocen)

  • 6 godz.
  • Dla 8 osób

Pyszny dżem wiśniowy, wzbogacony smakiem ciemnego kakao i gorzkiej czekolady.

  • 6 godz.
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 4 kg wiśni drylowanych
    1.5 kg cukru
    2 cukry waniliowe
    2 łyżki ciemnego kakao
    2 czekolady gorzkie
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Czekowiśnia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiśnie gotować ok. 4 godziny, do odparowania większości soku. Dodać cukier i smażyć 1.5 godziny.
  • 2. Do wiśni przesiać kakao, dodać cukier waniliowy i połamane czekolady. Mieszając smażyć kilka minut. Przełożyć do słoików, zamknąć i otulić kocem do wystygnięcia.

Porady

Można przyśpieszyć cały proces smażenia odlewając część soku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować