Czereśniowo truskawkowo malinowo porzeczkowy torcik

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób

Czereśnie, truskawki, maliny, porzeczki w torcie otulone

  • Dla 10 osób

Składniki:

  • Spód:

    2 jajka
    1/3 szklanki oleju rzepakowego
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    ¾ szklanki maki tortowej
    6 łyżek cukru

    Masa śmietanowa:

    800 ml jogurtu10 %
    500 ml śmietanki kremówki 36 %
    1 łyżka cukru waniliowego
    40 dkg czereśni
    45 dkg porzeczek czerwonych
    50 dkg truskawek
    10 dkg malin
    1 galaretka wiśniowa
    2 galaretki truskawkowe
    1 galaretka malinowa
    1 łyżka żelatyny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Czereśniowo truskawkowo malinowo porzeczkowy torcik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czereśniowo truskawkowo malinowo porzeczkowy torcik 1. Spód:
    Do miski wbijam jaja, dodaję cukier i ubijam mikserem na puszystą masę.Wlewam olej rzepakowy, przesiewam mąkę, dodaję proszek do pieczenia i całość mieszam. Formę o średnicy 26 cm wykładam papierem do pieczenia i wylewam ciasto. Piekę 20 minut tempe 180 stopni.

    Masa śmietanowa:
    Do miski wlewam schłodzoną śmietanę kremówkę, i ubijam razem z cukrem waniliowym na sztywno. Dodaję jogurt i mieszam. Masę dzielę na dwie części, z czego jedną część dzielę jeszcze na pół.
    Galaretkę wiśniową rozpuszczam w jednej szklance gorącej wody, schładzam. Czereśnie dryluję i miksuje blenderem. Mieszam z galaretką wiśniową. Do mniejszej części śmietany dodaję masę czereśniową pomału, po 1 łyżce mieszając. Jak się stęgnie wylewam na ciasto. Wstawiam do lodówki.
    Galaretkę truskawkową rozpuszczam w jednej szklance gorącej wody , schładzam i dodaję do niej zmiksowane porzeczki. Mieszam z mniejszą częścią masy śmietanowej. Wylewam na ma tort, wstawiam do lodówki do stężenia.
    Galaretkę truskawkową rozpuszczam w jednej szklance gorącej wody dodaję żelatynę , truskawki myję, obieram, miksuje blenderem i dodaję do zimnej galaretki. Mieszam z masą śmietanową z częścią większą. Wylewam na tort. Wstawiam do lodówki.
    Galaretkę malinową rozpuszczam w jednej szklance gorącej wody, dodaję zmiksowane maliny. Wylewam do pudełka wyłożonego folią spożywcza. Po stęgnięciu wycinam serca duże i małe. Układam na torcie. Dekoruję owocami maliny, truskawki, porzeczki, czereśnie. Tort dobrze jest schłodzić przez noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Porzeczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować