Czereśniowo - porzeczkowy kompot

0 (0 ocen)

  • 30 min

Uwielbiam gdy w lecie krzaczki uginają się od owoców.Można z nich przyrządzić same pyszności.Dziś ugotowałam pyszny owocowy kompot.Ja uwielbiam gorący,pełen aromatu.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 kg czereśni
    1 szklanka czarnej porzeczki
    1 szklanka czerwonej porzeczki
    woda
    cukier do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje Kompot

Czereśniowo - porzeczkowy kompot - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce dokładnie oczyszczamy i płuczemy,następnie dokładnie osączamy z wody.
  • 2. Przygotowane owoce przekładamy do garnka,zalewamy wodą i gotujemy do miękkości owoców.Dodajemy cukier do smaku i przykrywamy,odstawiamy na chwilę,żeby kompot nabrał aromatu.Po tym czasie kompot przecedzamy i podajemy,zimny lub gorący.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czereśnie Owoce Porzeczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować