Czerwona kapusta

5 (159 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób

Przepis na czerwoną kapustę, dodatek do drugiego dania.

  • 40 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • Kapusta czerwona
    1 cebula
    0,5 łyżeczki octu
    przyprawy: sól, pieprz, magii
    tłuszcz do przysmażenia cebuli
Wystaw ocenę:

5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Czerwona kapusta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Poszatkowana kapusta 1. Kapustę poszatkować. (Najpierw przekroić ją na pół i kolejno na pół, a później poszatkować)
  • Gotowanie kapusty 2. Poszatkowaną kapustę wsypać do garnka, zalać wodą (do jej wysokości), posolić, ugotować.
  • Pokrojona cebula 3. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Przysmażyć na tłuszczu.
  • Kapusta czerwona 4. Kapustę gdy będzie miękka, odcedzić (zostawić na dnie troszkę wody), dodać przyrumienioną cebulkę wraz z tłuszczem i przyprawić do smaku octem, solą, pieprzem, maggą, dobrze wymieszać. Przykryć aby "przeszła".

Porady

Szatkowanie kapusty: Najpierw kapistę przekrój ją na pół, a kolejno połówkę jeszcze na na pół, dopiero teraz poszatkuj.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować