Czerwona surówka z chorizo lub miodem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Zdrowa, pyszna surówka w kilka minut.

  • 10 min

Składniki:

  • czerwona cebula
    puszka czerwonej fasoli
    8- 9 pomidorków koktajlowych
    2 łyżki czerwonego octu winnego
    pestki dyni
    ew. 1 łyżka miodu
    lub ew. plasterki chorizo
    oliwa z oliwek

Czerwona surówka z chorizo lub miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w plasterki , zalewamy octem , zakrywamy folią i odstawiamy do lodówki. Możemy to zrobić nawet dzień wcześniej.
    Fasolkę odcedzamy i płuczemy.
    Pomidorki przekrawamy na pół.
    Do miski wkładamy kolejno fasolkę, cebulę (odlewamy nadmiar octu), pomidorki , delikatnie mieszamy.
    Ja dodaję łyżkę miodu ( tuż przed podaniem).
    Surówkę można skropić oliwą.
    Wszystko posypujemy prażonymi pestkami dyni .
    Dla tych co lubią ostrzej chorizo.

Porady

Kiełbasę chorizo obsmażam na patelni. Podaję wysuszoną pokrojoną w paski. Miód dodaję jak robię bez chorizo.

Komentarze

Podobne przepisy