Czerwone curry z kurczakiem

0 (0 ocen)

Pikantne !

Składniki:

  • Składniki :

    2 pojedyncze filety z kurczaka,
    1 papryczka chilli,
    150g - 200g brązowych pieczarek,
    2 marchewki,
    2 łodygi selera naciowego,
    400ml mleczka kokosowego,
    2 łyżki czerwonej pasty curry,
    2 - 3 łyżki oleju sezamowego,
    4-5 grzybów mun.

Czerwone curry z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby mun zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut. Filet z kurczaka potnij na mniejsze kawałki. Posmaż chwilę na rozgrzanym oleju. Mięso ściągnij z patelni i na tym samym tłuszczu posmaż pokrojone pieczarki, marchewkę, seler naciowy, grzyby mun oraz papryczkę chilli. Dodaj ponownie mięso i pastę curry. Wlej mleczko kokosowe i bulion. Gotuj na wolnym ogniu 10-15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy