Czerwone kopytka

0 (0 ocen)

Kopytka z dodatkiem buraków mają lekko słodkawy smak.

Składniki:

  • 1 kg ziemniaki
    2 sztuki średniej wielkości buraków
    1 jajko
    30 dag mąki i do podsypywania
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kopytka Dania główne

Czerwone kopytka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1aaiqhe 1. Ugotowane w osolonej wodzie buraki zmielić blenderem.
  • image-0w237wb 2. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Przecisnąć przez praskę. Wymieszać z burakami, dodać mąkę, jajko i sól. Wymieszać rękami na jednolitą masę.
  • image-0ped0uk 3. Wyrobić ciasto podsypując mąką. Formować płaskie wałeczki, które pociąć na kostki.
    Krótko gotować w osolonej wodzie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować