Czerwono - pomarańczowa surówka obiadowa

0 (0 ocen)

  • 45 min

troszkę odmiany zamiast białej kapusty to czerwona

  • 45 min

Składniki:

  • parę liści czerwonej kapusty
    1/2 cebuli czerwonej
    1 średnia marchewka
    1 średnie jabłko
    sól, pieprz
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki śmietany 18% - może być jogurt grecki
    1 łyżeczka soku z cytryny
    szczypta cukru

Czerwono - pomarańczowa surówka obiadowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wszystko łączymy dokładnie ze sobą 1. Kapustę szatkujemy zasalamy i ugniatamy do momentu aż puści sok. Odciskamy i odlewamy wytrącony sok. Obieramy marchewkę i jabłko i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w pół talarki a potem pół talarki na pół. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dodajemy przyprawy oraz majonez i śmietanę. Mieszamy dokładnie i odstawiamy w chłodne miejsce na pól godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy