1.Biszkopt :Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, ubijając dodawać pozostałe składniki, wstawić do piekarnika na 180 C i upiec biszkopt- czas pieczenia 30 minut.
2.Ciasto makowo-kokosowe: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, ubijając dodać resztę składników wymieszać i piec w piekarniku 175 C przez 30-40 min.
3.Krem: Odlać pół szklanki mleka, roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, by uzyskać konsystencję budyniu, resztę mleka zagotować z cukrami, dodawać przygotowany budyń, zagotować. Wystudzić i utrzeć z kostką masła.
4.2 galaretki rozpuścić w 750 ml wody, wystudzić. Ciasto biszkoptowe posmarować częścią kremu, na krem nałożyć ciasto makowo-kokosowe, ponownie posmarować kremem i ułożyć delicje. Wcześniej przygotowaną i średnio ściętą galaretkę wylać na delicje. Ciasto odstawić w chłodne miejsce lub do lodówki dla całkowitego stężenia galaretki.
Komentarze