Delikatne kakaowe księżyce z nutką wanilii

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Kruche ciasteczka z nutką kakao, cukru pudru i wanilią. Szklanka mleka w dłoń i do dzieła.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 50 dkg mąki pszennej,
    4 ugotowane żółtka,
    40 dkg masła,
    garść cukru,
    kakao,
    cukier puder,
    cukier waniliowy (najlepiej własnej roboty)

Delikatne kakaowe księżyce z nutką wanilii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagnieść ciasto z mąki pszennej, żółtek i masła. Odłożyć gotowe ciasto na około dwie godziny do lodówki. Po tym czasie rozwałkować ciasto i wykroić ciasteczka. Ułożyć na blaszce. Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor. Pozostawić do wystygnięcia. Następnie "upudrować" ciasteczka mieszanką kakao, cukru pudru i cukru waniliowego. Ilość kakao, cukru pudru i cukru waniliowego zależy tylko od Nas.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy