Delikatne steki z grilla

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pyszne mięso, delikatne, w zależności jakich użyjemy przypraw tak smakuje. Ja podaję przyprawy, które zastosowałam, ale tu liczy się dowolność i pomysł

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 polędwiczki wieprzowe
    Dowolny dobór przypraw, ja użyłam:
    sól morska
    pieprz czarny mielony
    zioła prowansalskie
    curry
    czosnek granulowany
    papryka czerwona mielona
    kilka łyżek oleju

Delikatne steki z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przyprawy mieszamy z kilkoma łyżkami oleju.
    Polędwiczki myjemy, osuszamy, kroimy na plastry i lekko je rozbijamy. Zalewamy mięso marynatą i odstawiamy na przynajmniej 1 godzinę do lodówki. Następnie układamy na rozgrzanym ruszcie i grillujemy w zależności od upodobań.
    Podajemy z sałatką z sałaty, pomidora, ogórka, rzodkiewki, szczypiorku itp. lub do obiadu, do ziemniaków.
    Smacznego

Porady

Możemy również użyć gotowej marynaty, lub innych ziół. Lubię również mięso mocno naczosnkowane (na 2 polędwicę dodaję całą główkę czosnku - przeciskam przez praskę i smaruję nim mięso).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy