Deser truskawkowo jabłkowy z żurawiną i granolą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Do deseru użyłam samych zdrowych produktów. Jabłka, truskawki i żurawina to same witamy.

Składniki:

  • jogurt naturalny - 400 gram
    truskawki - 400 gram
    jabłka - 2 szt.
    żurawina suszona - 3 łyżki
    sok żurawinowy - 1 łyżka
    sok z limetki - 1 łyżeczka
    cukier waniliowy - 1 łyżka
    granola - 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Sok

Deser truskawkowo jabłkowy z żurawiną i granolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. W malakserze umieścic 2 łyżki jogurtu, truskawki, sok z żurawiny, sok z limonki i cukier waniliowy. Zmiksować. Jabłka obrać, usunąć środek. Pokroić na mniejsze części i dodać do truskawek. Zmiksować na gładką masę.
    2. Na dnie pucharków ułożyć żurawinę. Zalać masą truskawkową (po 3 łyżki).
    3. Na masę truskawkową nałożyć jogurt ( 3-4 łyżki ).
    4. Jogurt zalać masą truskawkową. Górę posypać granolą ( najlepiej domową ).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Jogurt Soki Truskawki Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_03-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować