* deser w 15 minut * - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miseczki dajemy mąkę, kakao, jajko, olej i mleko oraz proszek do pieczenia, wszystko mieszamy łyżką na taką papkę. Do dwóch miseczek wielkości pucharków na zdjęciu wlewamy masę (1/3 wysokości naczynia).
Mikrofalówkę ustawiamy na najwiekszą moc (u mnie cztery kropki) i włączamy na 3 minuty.
Wyciągamy miseczki i odstawiamy do ostygnięcia po czym obkrajamy nożem ciastko, wyciagamy na talerzyk i kroimy na pół.
Z tych składników wychodzą 2 większej wielkości ciastka.
2.Gotowy budyń gotujemy z przepisu na opakowaniu. Do dwóch ciastek wystarczy budyń z 0,5 l mleka.
3.Na dno pucharka wkładamy dolna część ciastka, nakładamy ciepły budyń i przykrywamy górną częścią cistka. Wierzch można dowolnie udekorować, ja podprażyłam orzechy w miodzie.
Komentarze