Deser w błękicie z granolą

0 (0 ocen)

Deser kojarzy mi się z plażą,spienionymi falami i błękitną wodą.

Składniki:


  • 1 szt galaretka o smaku blue curacao 52 g
    150 ml kremówka 30%
    1 szt śmietan fix
    2 łyżeczki cukier puder
    granola orzechowa

Deser w błękicie z granolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu i odstawić w zimne miejsce do stężenia. Zimną kremówkę ubić na sztywno dodać śmietan fix i cukier puder.Ponownie zmiksować do połączenia się składników. Do kieliszków wkładamy na przemian tężejącą galaretkę i bitą śmietanę.Deser odkładamy do lodówki na tak długo aż galaretka całkowicie się zetnie.Przed podaniem na górze deser posypujemy granolą orzechową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy