Deser włoski z migdałami

4.5 (178 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Wspaniale smakuje też z budyniami owocowymi.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - budyń czekoladowy (Opakowanie): 1 sztuka
    - Budyń cappuccino (opakowanie): 1 sztuka
    - mleko: 1 litr
    - cukier puder: 3 łyżki
    - śmietanka kremowa: 1 szklanka
    - fix do bitej śmietany: 1 sztuka
    - płatki migdałowe: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser włoski z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń czekoladowy przygotuj zgodnie z instrukcją
    i przelej równe porcje do czterech wysokich szklanek.
    Odstaw do wystudzenia. Przygotuj budyń cappuccino.
    Na chłodną warstwę budyniu czekoladowego nałóż
    cappuccino i wystudź. Migdały upraż na suchej patelni.
    Śmietankę ubij z cukrem pudrem i fixem, udekoruj nią warstwy budyniu i posyp płatkami migdałów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować