Deser z czerwonej fasoli

4.5 (145 ocen)

  • 30 min

Od kilku lat prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia. Często szukam zdrowszej alternatywy dla wysokokaloryczych dań i deserów, Ten deser nie dość, że jest lekki, tani i prosty w przygotowaniu, to jeszcze świetnie wygląda i smakuje :)

  • 30 min

Składniki:

  • 240 g czerwonej fasoli z puszki
    10 g kakao
    50 ml mleka kokosowego
    50 ml mleka krowiego
    1 łyżeczka żelatyny
    Cukier lub słodzik wedle uznania
    Dowolne owoce
    Wiórki kokosowe do ozdoby
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser z czerwonej fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do niewielkiego garnka wlewamy mleko, mleczko kokosowe, cukier/słodzik i podgrzewamy na małym ogniu ale nie gotujemy. Dosypujemy żelatynę i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
  • 2. Do wysokiego naczynia wrzucamy fasolę z kakao, zalewamy przygotowanym mlekiem i całość blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.
  • 3. Tak przygotowaną masę przelewamy do pucharków, odstawiamy do przestygnięcia a następnie na kilka godzin do lodówki aż masa stężeje. Na koniec dekorujemy dowolnymi owocami i obsypujemy wiórkami kokosowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola czerwona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować