Deser brzoskwiniowo - czekoladowy

0 (0 ocen)

Pyszne połączenie musu z dojrzałych brzoskwiń, czekoladowego budyniu i bitej śmietany.

Składniki:

  • 1 budyń czekoladowy
    500 ml mleka
    2 brzoskwinie
    1 galaretka brzoskwiniowa
    200 ml śmietany kremówki
    1 cukier waniliowy (10 g)
    starta lub drobno połamana czekolada deserowa

Deser brzoskwiniowo - czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń ugotować (jeśli jest bez cukru to posłodzić). Ostudzić. Brzoskwinie obrać, pokroić na mniejsze cząstki, zmiksować na mus. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Galaretkę przygotować w połowie wody podanej na opakowaniu (czyli w 250 ml). Gdy zacznie lekko tężeć, połączyć ją z musem brzoskwiniowym. W pucharkach układać warstwami: budyń czekoladowy mus brzoskwiniowy ubita na sztywno śmietana kremówka z cukrem waniliowym Wierzch deseru posypać startą czekoladą deserową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy