Deser cappuccino

0 (0 ocen)

Deser jest bardzo elegancki, polecam go na wyjątkowe okazje.

Składniki:

  • 270ml śmietanki 30%,
    125ml mleka,
    250g serka homogenizowanego waniliowego,
    laska wanilii,
    100g białej czekolady,
    50g gorzkiej czekolady,
    łyżeczka kawy rozpuszczalnej.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Deser cappuccino 1. Gorzką czekoladę stopić na parze. Za pomocą łyżeczki zrobić z czekolady esy floresy we wnętrzu czterech szklanek. Odstawić na 15min do lodówki. Mleko podgrzać, dodać kawę rozpuszczlaną oraz połamaną białą czekoladę. Mieszać, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Ostudzić. Śmietankę ubić na sztywno dodać nasiona z laski wanilii, wymieszać, 1/3 odłożyć do dekoracji. Do czekoladowego mleka dodać serek homogenizowany, zmiksować blenderem. Dodać ubitą śmietankę, wymieszać. Masę nałożyć do szklaneczek, udekorować pozostałą śmietanką. Ozdobić np. startą czekoladą, waflową rurką oraz ciasteczkami Oreo.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować