deser jogurtowo-owocowy

4.49 (168 ocen)

  • 60 min

W lodówce zalegało mi kilka jogurtów owocowych, więc przerobiłam je na deser z galaretką. Taki deser przygotujecie łatwo i bez wielkiego nakładu pracy. Można do niego wrzucić ulubione owoce lub wzbogacić bitą śmietaną.

  • 60 min

Składniki:

  • 200 g jogurtu brzoskwiniowego
    200 g jogurtu truskawkowego
    1 galaretka brzoskwiniowa
    1 galaretka pomarańczowa
    1 galaretka rubinowa
    garść czerwonych winogron
    garść malin
    1 małe jabłko
    1 duży banan
    1 kubeczek serka homogenizowanego waniliowego
Wystaw ocenę:

4.49 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery Deser na zimno Galaretki

Deser jogurtowo-owocowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą galaretkę rozpuścić w szklance wody w odstępach co pół godziny w kolejności: brzoskwiniowa, pomarańczowa, rubinowa. Galaretkę brzoskwiniową wystudzić i wymieszać z jogurtem brzoskwiniowym. Wylać do pięciu pucharków i wstawić do lodówki. Kiedy stężeje w pucharkach ułożyć połówki winogron, plasterki banana i jabłko pokrojone w kostkę. Zalać pomarańczową galaretką i wstawić do lodówki. Kiedy stężeje, wystudzoną galaretkę rubinową wymieszać z jogurtem truskawkowym i wylać do pucharków. odstawić do stężenia.
  • 2. Udekorować kleksem serka homogenizowanego i owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Jogurt Maliny Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować