Deser kawowo- śmietankowy

5 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 5 min

W żadnym sklepie nie spotkałam budyniu o smaku kawy więc zrobiłam sobie sama.Pycha.

  • 5 min

Składniki:

  • 1 szt budyń śmietankowy,
    1 szt budyń waniliowy,
    1 l mleko,
    6 łyżek cukier,
    3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Cafe Mag Specjal,
    150 ml kremówka,
    1 łyżka cukier puder,
    czekolada,
    beziki kuleczki ozdobne
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser kawowo- śmietankowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Odmierzyć pół litra mleka ,odlać pół szklanki i resztę zagotować z cukrem.Dodać do ciepłego mleka kawę rozpuszczalną.W pół szklance mleka rozmieszać proszek budyniowy waniliowy i wlać do gotującego się mleko,zagotować.
    2.Odmierzyć pół litra mleka ,odlać pół szklanki i resztę zagotować z cukrem.W pół szklance mleka rozmieszać proszek budyniowy śmietankowy i wlać do gotującego się mleko,zagotować.
    3.Gorące budynie wykładamy na przemian-śmietankowy,kawowy do szklaneczek i odkładamy do całkowitego wystudzenia.
    4.Przed podaniem ubić zimną kremówkę z cukrem pudrem i nałożyć kleks bitej śmietany.Zetrzeć trochę czekolady dodać bezika i kuleczki ozdobne.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować