Deser kawowo- śmietankowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Odmierzyć pół litra mleka ,odlać pół szklanki i resztę zagotować z cukrem.Dodać do ciepłego mleka kawę rozpuszczalną.W pół szklance mleka rozmieszać proszek budyniowy waniliowy i wlać do gotującego się mleko,zagotować.
2.Odmierzyć pół litra mleka ,odlać pół szklanki i resztę zagotować z cukrem.W pół szklance mleka rozmieszać proszek budyniowy śmietankowy i wlać do gotującego się mleko,zagotować.
3.Gorące budynie wykładamy na przemian-śmietankowy,kawowy do szklaneczek i odkładamy do całkowitego wystudzenia.
4.Przed podaniem ubić zimną kremówkę z cukrem pudrem i nałożyć kleks bitej śmietany.Zetrzeć trochę czekolady dodać bezika i kuleczki ozdobne.
Komentarze