Deser kokosowo - budyniowy pod galaretkami z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warstwa budyniowo – kokosowa: Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu, dodając pod koniec gotowania kokos. Gorący wylać po równo na dno każdego pucharka. Ostudzić.
2.Warstwa galaretowa: Każdą galaretkę rozpuścić osobno w 400ml wrzącej wody.
3.Przełożenie – opis dotyczący każdego z 4 pucharków:
Na zimny budyń wyłożyć warstwę borówek. Zalać je połową tężejącej czerwonej galaretki. Posypać ją łyżką kokosu. Wstawić do lodówki aby galaretka całkowicie zastygła. Kokos delikatnie zalać 3 – 4 łyżkami pozostałej czerwonej galaretki i włożyć ponownie na chwilę do lodówki. Ułożyć truskawki i zalać je żółtą galaretką. Wierzch udekorować bitą śmietaną w sprayu.
Komentarze