Deser na łące z kwiatami i motylem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki trzy smaki rozpuszczam tak jak jest na opakowaniu napisane, dodaje trochę mniej wody. Przelewam je do płaskich pudełek. Pomarańczo kroje na pół, wydrążam środek i do jednej polówki wlewam galaretkę zielona do drugiej żółtą z odrobiną różowej. Wstawiam do lodówki. Z galaretki Margarita odlewam pól szklanki dodam ją do ubitej na sztywno śmietany.\
2. Po stężeniu galaretek w pudełkach foremkami serce wykrawam kształty. Środki serca zalewam śmietana kremówką. Po stężeniu układam na nich truskawkami i z winogron tworzą kwiatki..
3. Z każdej połówki pomarańcza odcinam plastry 0,5 cm. Zrobię z nich motyla. Jedno skrzydło będzie zielone drugie żółte. Na każde skrzydło układam plaster truskawki. Ze skórki pomarańczy drugiej robię tułów. Głowę motyla z winogrona. Na talerzu układam truskawki nacięte w rozetę, posypuję cukrem pudrem.
4.Pozostała śmietanę kremówkę wyciskam na talerz, i układam na niej płatki truskawek tworząc kwiatka. Dekoruję talerz listkami mięty i połówkami winogrona
Komentarze