Deser Pina Colada

4.5 (197 ocen)

  • 15 min

Pyszny i łatwy w przygotowaniu deser.

  • 15 min

Składniki:

  • 200ml śmietanki kremówki 30%
    kilka sztuk bez (około 10 )
    śmietan - fix
    1 opakowanie ananasa z puszki
    wiórki kokosowe (kolorowe lub białe )
    kilka łyżek Malibu lub innego likieru kokosowego (opcjonalnie)

Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser pina colada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno ze śmietan fixem. Dodajemy pokruszone bezy i mieszamy.
  • 2. Plastry ananasa kroimy w kostkę
  • 3. Do pucharków lub miseczek nakładamy wartwę ananasa, na to ubitą śmietankę z bezami i posypujemy warstwą wiórek kokosowych. Dla lepszego efektu wizualnego użyłam różowych wiórek, można oczywiście użyć białych.

    Na tak przygotwane warstwy układamy kolejną warstwę ananasa i polewamy 1-2 łyżkami Malibu lub innego likieru kokosowego. Przykrywamy ostatnią warstwą śmietany z bezami i dekorujemy wiórkami.

Porady

Warto użyć kolorowych wiórek kokosowych, aby deser wyglądał efektowniej. W wersji dla dzieci należy zrezygnować z likieru.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Kokos

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować